NOVEMBER 2. NYITÁS 💖

❄️🎄 NOVEMBER 2. NYITÁS 🎄❄️

A Mikulás hivatalos postacíme

Hivatalos Mikulás postacímre küldi a kislány a levelet

Gyerekként imádtam a reklámújságokat. Főleg a december közeledtével, amikor mást se lehetett találni benne, csak gyerekjátékokat. Én örültem, a szüleim annyira nem hiszem.

A szemem előtt van a kép, hogy leülök a konyhaasztalhoz, magam mellé veszem a különböző áruházak újságait, egyesével végiglapozom őket, karikázom, mit szeretnék kapni majd szépen le is írom őket egy papírra, pár szép szóval, hogy végül elküldjem a Mikulásnak.

Másnak is ismerősek ezek az emlékképek?

Habár ezek a Mikulásnak megírt levelek nagy százaléka legfeljebb a szülők fiókjáig jut el, vannak országok, ahol a Mikulásnak külön postafiókja van. Ilyen ország például Németország, ahol Saarland városában a tavalyi évben 44 önkéntes több, mint 30.000 darab, 43 különböző országból érkezett levélre válaszolt. Kanada különdíjat kap tőlem, már ami a postacím kreativitását illeti: Santa Claus, North Pole, H0H 0H0, Canada.

Ha viszont nem szeretnénk a véletlenre bízni a gondosan megírt listánkat, akkor címezzük a Mikulás egyetlen, hivatalos helyére a levelünket: 123 Elf Road, North Pole, 88888.

A postacím az Északi-sarkkör kedvenc Mikulásához, Joulupukkihoz, és az ő szorgos, segítő manóihoz tartozik. A finn Mikulás csapata (USPS Operation Santa Program) minden levelet gondosan elolvas és válaszol is rá – úgyhogy a feladó címe mindenképp kerüljön rá a borítékra, ne feledkezzünk meg róla!

A program maga 1912-ben indult, amikor az akkori postafőnök, Frank Hitchcock hivatalosan is engedélyezte, hogy posta dolgozói és a város lakói is válaszoljanak a Mikulásnak címzett levelekre – ezúton is köszönjük Hitchcock Úrnak, hogy ötletével gyermekek millióinak arcára csal mosolyt a mai napig, közel 110 éve.

Levelek a világ minden tájáról, számszerűen 198 országból, hatalmas mennyiségekben érkeznek. Naponta akár 30.000 levelet is szortírozhatnak a manók. Az élen Franciaország jár, de rengeteg apró kéz ír és rajzol a Mikulásnak Japánból, Tajvanból, Amerikából is.

Bátorítsuk a gyerekeket arra, hogy levelet írjanak, hogy higgyenek a Mikulásban, hisz az ünnep a csodákról szól. Ami eddig a szemnek láthatatlan volt, az az ünnep varázsában láthatóvá válik. Ki tudja, kinél kopogtat legközelebb a Mikulás személyesen?

Kép forrás: Wikipédia

Feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!