A finn Mikulás – Joulupukki

A finn Mikulás egy kis lánnyal

A finn Mikulás

A lappföldi Mikulás sok gyermek arcára csalt már mosolyt. Ő az, akinek az ölébe beülhetnek a gyermekek, érezhetik nagy, fehér szakállát, hallhatják öblös nevetését és a gondosan megírt leveleiket személyesen nyújthatják át.

A Finn Mikulás neve

A finn Mikulás neve Joulupukki, ami magyarra lefordítva ,,karácsonyi kecske”, de hétköznapi nyelvben többet halljuk az ,,Igazi Mikulás” megnevezést. 1927-től terjedt el, hogy az igazi Mikulás Lappföldön él, s járja a világot, hogy minél több gyermek kívánságát hallgathassa meg személyesen. Legnagyobb segítője és társa pedig nem más, mint kedves felesége.

Mikulás falu – Lapföld

A finn Mikulás falujában mindig karácsonyi hangulatba csöppenhetünk. Joulupukki a mindennapjait Lappföld fővárosában, Rovainemiben tölti. Ideális célpont a kikapcsolódni vágyó családoknak, akik személyesen szeretnék átélni a karácsonyi csodát. A Mikulás hírneve igazi turistaközponttá tette a mesébe illő kis várost, a hófödte utcák, a kivilágított karácsonyfák, a város díszkivilágítása mind hozzájárul, hogy átéljük az ünnep szellemét.

Mikulás háza – Santa Park

A leglátogatottabb helyszín az úgynevezett Santa Park, ahol megtekinthető többek között a Mikulás háza, találkozhatunk a segítő manókkal, a híres rénszarvasokkal, megcsodálhatjuk a jégszobor múzeumot, valamint a Mikulás hivatalos postafiókjába személyesen is leadhatjuk a kívánságlistánkat, így biztosak lehetünk benne, hogy egyrészt postaköltség nélkül, másrészt biztonságban elér a címzetthez.

Magyaroroszág

Magyarországon is szívesen látott vendég a finn Mikulás s nagyon szeret is hozzánk járni – ezt bizonyítja, hogy a magyar gyermekekhez minden esetben magyar nyelven szól. Legutolsó üzenetét 2020. januárjában hallhattuk és láthattuk is őt egy videóban, ahol boldog újévet kívánt és biztosította az embereket afelől, hogy decemberben se marad el a találkozó – sajnos ez a találkozó a vírushelyzet miatt mégis meghiúsult s ugyanígy a következő, 2021. évi személyes köszöntés is. Reméljük, hogy idén decemberben útra készen lesznek a szarvasai és gyermekek százezrei hallhatják az ikonikussá vált ho-ho-ho nevetését.

Feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!