5 kihagyhatatlan klasszikus karácsonyi film

Kihagyhatatlan karácsonyi, Mikulásos filmek megtekintése

Klasszikus karácsonyi filmek decemberre

A karácsonyi időszak egyik legszebb ajándéka a minőségi idő, amelyet a szeretteink körében tölthetünk. Legyen szó egy közös családi ebédről, önfeledt kirándulásról vagy akár egy gyertyafényes, fenyőillatos, filmnézős estéről.

Számtalan vicces, megható vagy akár a gyerekkorunkat felidéző karácsonyi film közül válogathatunk manapság, ezekből hoztam el 5 kihagyhatatlan darabot. Nincs is más hátra, mint meggyújtani a gyertyát, hozni a puha plédet és jó filmezést kívánok!

Igazából szerelem (Love Actually, 2003)

Igazából szerelem – angol nyelvű film előzetes – Forrás: youtube.com – Movieclips Classic Trailers

Karácsony és szerelem. Mi más kellhet egy nyugodt estéhez? Ha olyan filmre vágyunk, ami nem okoz csalódást, ahol nincs főgonosz, nincs negatív karakter, csak szeretnénk kikapcsolni az agyunkat, ez a film tökéletes választás. A stílusa korszakalkotó, egyedi, s habár sokan, sokszor próbálták ezt a több szálon futó történetmesélést, bátran kijelenthetjük, hogy nem sikerült túlszárnyalniuk az eredetit.

Reszkessetek betörők (Home Alone, 1990)

Reszkessetek betörők – magyar nyelvű film előzetes – Forrás: youtube.com – Digi

Azt hiszem ez az a film, amit senkinek sem kell bemutatni, mégis minden karácsonyi filmes listán bombabiztos helye van. Sikere 30 éve töretlen, Kevin neve azóta is szállóige az ünnepi időszakban. Sikere realitásából fakad – ki ne tudna együttérezni a karácsonyi fejetlenség és rohanás érzésével, a nagycsaládos fennforgással vagy azzal, hogy otthon felejtjük a gyereket? Na jó, az utolsó ponttal talán nem sokan tudunk azonosulni, de azért jobb nem elkiabálni.

A Grincs (How the Grinch stole christmas, 2000)

A Grincs – angol nyelvű előzetes – Forrás: youtube.com – Movieclips Classic Trailers

Row Howard filmje egyet jelent a klasszikus karácsonyi filmekkel. Sokadszorra látva is ugyanazt az élményt nyújtja, mint elsőnek. A Who család őszinte, ünnep iránti szeretete szembeállítva a Grincs mérhetetlen karácsonyi utálatával – micsoda párosítás!

A film érdekessége, hogy Jim Carrey – aki a Grincset játssza – összesen 93 napot töltött a sminkszobában a forgatások alatt, hogy minden alkalommal zölddé varázsolják. Őszintén, ennyi festék után én is kétszer meggondolnám, hogy szeretem-e a karácsonyt.

Bunyó Karácsonyig (Botte di Natale, 1994)

Bunyó karácsonyig – magyar nyelvű film jelenet – Forrás: youtube.com – Filmklippek Magyarul

Legendás filmpáros, akik nem tudnak rosszat alkotni. Bud Spencer és Terence Hill alakítása bebizonyítja, hogy a bunyó világa és a karácsony szelleme tökéletesen megfér egy filmben is. Örökzöld klasszikus, ami sok, ma már felnőtt embernek idéz fel nosztalgikus emlékképeket a karácsonyi fadíszítés utáni közös filmezésekről. Érdekessége, hogy 16 közös film és több, mint 10 évnyi kihagyás után állt össze a színészpáros erre a filmre, amely végül az utolsó közös filmjük is lett. Még egy érdekesség, hogy az egyetlen közös filmjeik közül, amelyet nem Bud Spencer, hanem Terence Hill rendezett.

Hóbarát (Jack Frost, 1998)

Hóbarát – angol nyelvű film előzetes – Forrás: youtube.com – Warner Movies On Demand

Sokszor halljuk, hogy addig élvezzük a szeretteinkkel töltött időt, ameddig tudjuk, hisz váratlan balesetek, hirtelen jött élethelyzetek bármikor előfordulhatnak. A film főhőse is biztos hallotta már ezeket a szavakat, ám ő mit sem törődött a családdal, csak a karrierjére koncentrált – mígnem megtörtént az a váratlan baleset, amelyben életét vesztette. Sok emberrel ellentétben, ő viszont kapott egy újabb esélyt, amelyben bizonyítani tudja fiának, hogy a szíve mélyén jó ember, barát és apa. Egy tipp: készítsük be a zsebkendőt.

Neked mi a kedvenc karácsonyi filmed?

Feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!