NOVEMBER 2. NYITÁS 💖

❄️🎄 NOVEMBER 2. NYITÁS 🎄❄️

3+1 érdekesség a Mikulásról

3+1 érdekesség a Mikulásról

3+1 érdekesség a Mikulásról

Gyermekkorunk meghatározó alakja, kinek hó a subája, jég a cipője s leng a szakálla – szinte minden gyermek egyből tudná, hogy kiről is van szó, ha ezeket a jelzőket meghallja: természetesen ő a kedves, öreg Télapó, más néven a Mikulás. Ő az, akinek első szóra patyolattisztaságúra takarítottuk a cipőnket, és reménykedtünk, hogy virgács helyett csoki és mandarin lesz a jutalom érte, akinek szorgalmasan írtunk leveleinket telis-tele kívánságainkkal. Oly sok éven át része az életünknek, de talán még mindig van olyan információ, amely érdekesség lehet a Mikulásról. Íme, közülük néhány.

1. Amikor a rénszarvas-szán több rénszarvast kíván

A Mikulást 9 rénszarvas segíti, hogy szánjával minél gyorsabban szét tudja osztani azt a rengeteg ajándékot, amely a puttonyában lakozik. Név szerint: Üstökös, Íjas, Csillag, Táncos, Pompás, Villám, Táltos, Ágas s talán leghíresebb és legérdekesebb közülük a piros orrú Rudolf. Ha csak minden gyerek egy kis ajándékot is kap a földön (ahol a vallás nem tiltja a Mikulás létezését), a puttony súlya meghaladhatja a 400.000 tonnát. 9 rénszarvas aligha tudná ezt a súlyt elhúzni, így hát elkél a segítség – úgy további 230.000 rénszarvas. Mikulás legyen a talpán, aki meg tud jegyezni ennyi nevet, ha szólítani szeretné őket.

2. (Nem) diéta Mikulás módra

Szokás kedveskedni a Mikulásnak, hisz tudjuk, milyen sok munkája van azon az estén, mennyi gyerekhez kell eljutnia egy nap alatt, így tudjuk, hogy jól fog neki esni a csokis süti és a tej, ami az asztalon várja. De belegondoltunk már abba, hogy ha csak minden háznál 1 csokis sütit és 2 dl tejet iszik meg, akkor mennyi kalória az a nap végére? Ha hiszünk az írásoknak, kb. 90 millió otthont látogat meg egy nap alatt. A fent említett vendégváró kedvesség kalóriaértéke kb. 200 kcal, így könnyen kijön, hogy egy nap közel 20 millió kalóriát fogyaszt el.  A Mikulás a nap végére közel 3000 tonnát nyomhat. Bár, ha belegondolunk, lesz újabb 1 éve formába jönni a következő munkáig.

Forrás: Youtube – Things

3. Az a bizonyos piros-fehér ruha

Azt gondolhatnánk, hogy a Mikulásnak mindig is piros volt a ruhája, el se tudnánk képzelni más összeállításban – de nem így van. Az érdekesség az, hogy az ikonikussá vált piros-fehér ruhát az 1930-as években öltötte magára véglegesen, amikor a Coca-Cola reklámarcává vált. Azóta is elválaszthatatlan szereplője a Coca-cola reklámjaiban feltűnő karácsonyi fénysoros kamionnak.

+1 Hány éves az eredeti Mikulás?

Szent Miklós a mai Törökország területén született időszámításunk szerint 260-280 körül, Patara falujában. Ezt alapul véve több, mint 1750 éves. Vajon el tudja fújni a tortán lévő gyertyákat egy levegővel?

Feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!