3 +1 Vendégváró recept az ünnepekre

Mikulás karácsonyi vendégváró receptek, gyerekek a konyhában

3 +1 Vendégváró recept az ünnepekre

Valljuk be: mi, magyarok, szeretjük a hasunkat – főleg, ha édességekről van szó. Mindig keressük az alkalmat arra, hogy bekapcsolhassuk a sütőt és megörvendeztessük magunkat egy finom recepttel – persze, sokszor fogjuk inkább a családra.

A decemberi időszak messze nem a legideálisabb, ha diétába kezdene az ember. Majd januártól!

Elhoztam pár Mikulásváró – és esti titkos nasinak való – receptet, amellyel garantáltan felkerülhetünk a jó kislányok és kisfiúk listájára.

Bebepiskóta – Mikuron macaronjai

A macaron nem egy kezdőknek való sütemény, így a következő recept gyakorlottabb kezeket kíván, de ha egyszer sikerül, akkor végeláthatatlan variációkban elkészíthető, csak a kreativitás szab határt, mind ízekben mind pedig formákban.

A Franciaországból jött cukrászkészítmény lelke a mandulalisztben van. Nehézsége nem a hozzávalók beszerezhetőségéből fakad, hiszen a mandulaliszten kívül szinte bizton állíthatom, hogy porcukor, kristálycukor, tojásfehérje és víz minden háziasszony (akár férfi!) polcán megtalálható – sokkal inkább kell ismerni azokat az apró fortélyokat, amik csökkentik a hibalehetőségeket.

Csokis-narancsos, fahéjas-szilvás, almás-fahéjas, mézeskalácsfűszeres, borsmentás … csak egy pár ötletadó ízkombináció a karácsonyi hangulat megalapozásához.

Macaron Recept – Hozzávalók:

175 gramm őrölt mandula
135 gramm porcukor
150 gramm kristálycukor
38 gramm víz
110 gramm tojásfehérje
piros ételfesték

Bebe instagram oldala: @bebepiskota
Recept videó linkje: itt.
Forrás: Bebepiskóta Youtube csatornája

A fent látható macaronok Bebepiskóta tollából – jobban mondva habzsákjából fakadnak. Szinte halljuk a Mikulás ho-ho-ho nevetését a kép által.

Paulina Suga –  Karácsonyi habcsókjai

A habcsók nem csak finom, de igen dekoratív sütemény is, ezért tökéletes választás az ünnepi előkészületekre. A maradék habcsókokkal – feltéve persze, ha maradnak – díszíthetjük a karácsonyfát, fellógathatjuk a függönyökre vagy akár az ajtókopogtatók eleme is lehet. A forma itt is ránk van bízva, nyugodtan kísérletezzünk kedvünkre.

Másik előnye a habcsóknak, hogy nem igényel nagy bevásárlást: tojás, cukor, keményítő, citromlé és ételfesték a színezéshez. Noh meg egy kis türelem, míg a sütőben kiszáradnak a remekműveink.

A pontos recept Paulina Suga instagram bejegyzésére kattintva érthető el, ahol nem csak a pontos mértékegységgel, de a készítés folyamata is látható videón. Sőt, egy pár tippel is ellát bennünket a készítő.

Paulina Suga instagram oldala: @paulinasuga
Paulina Suga
karácsonyi habcsók receptje: itt.
Forrás: Paulina Suga instagram oldala

Szoky konyhája – Marcipán golyó

Nem egyszer fordul elő az, hogy annyira vágyunk egy kis édességre, úgy ennénk valami finomat, de semmi kedvünk bekapcsolni a sütőt. Az ilyen esetekre nyújtanak tökéletes megoldást ezek a kis marcipángolyók, amelyek vendégváróként és díszdobozba téve tökéletes karácsonyi ajándékként is megállják a helyüket. Szokolay Zoltán, a recept megálmodója csak „az aprósütik királynője”-ként hivatkozik rá – nem is csoda.

A pontos mértékegységek és az elkészítés menete a Szoky konyhája YouTube csatornán, vagy közvetlenül ERRE A LINKRE KATTINTVA: Marcipán golyók az aprósütik királynője Boldog ünnepeket! @Szoky konyhája – YouTube elérhető.

Szoky konyhája instagram oldala: @szokykonyhaja
Szoky konyhája marcipángolyó receptje:
itt.
Forrás: Szoky konyhája Youtube csatorna

Wannuskám – Kandírozott narancshéj

A kandírozott narancshéj abszolút jolly joker a decemberi időszakban a konyhában. Önmagában fogyasztva, csokiba mártva, gyümölcskenyérbe vagy piskótába szórva, kekszekbe kockázva is megállja a helyét s egyből narancsillatot kölcsönös az egész konyhába. Elkészítése egyszerűbb és maradékmentőbb nem is lehetne, hiszen így a narancs minden részét hasznosítjuk – a narancs belsejét és külsejét is. Plusz hozzávaló ezen felül csak a cukor.

A recept arányai és elkészítésének folyamatai az Annuskám YouTube csatornán, vagy ERRE A LINKRE KATTINTVA Kandírozott narancshéj házilag – YouTube megtekinthető. Érdemes megnézni, ugyanis hasznos tippekkel lát el bennünket Wichmann Anna.

Wichmann Anna instagram oldala: @wannuskam
Wichmann Anna
kandírozott narancs receptje: itt.
Forrás: Wichmann Anna Youtube csatornája

Feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!